МАКЕДОНСКИ КОМИТЕТ ЗА
ГОЛЕМИ ЕЛЕКТРИЧНИ СИСТЕМИ ВО СИГРЕ
MAKO CIGRE web portal works with JavaScript enabled.
Please enable Javascript in your browser!
You don't have privileges to view this page!
IN MEMORIAM
1946-2016
Во знак на сеќавање и почит за Мито Златановски - Царот, професор во прензија на Факултетот за електро­техника и информациски технологии во Скопје, член на МАКО СИГРЕ од основањето и долгогодишен претседател на СТК Б3 Разводни постројки.

Повик за доставување трудови за МАКО СИГРЕ 2017


10. Советување на МАКО СИГРЕ ќе се одржи во периодот од 24 до 26 септември 2017 година во Охрид.

Ги известуваме потенцијалните автори дека можат да се доставуваат пријави на трудови за Советувањето. Повеќе информации за Советувањето можете да најдете на 2017.mako-cigre.mk.

Повеќе ...


Конференции организирани од CIGRE и националните комитети од SEERC
Повеќе ...

Систем за електронско плаќање

Ве известуваме дека од 1 октомври 2016 година во функција е ставен системот за електронско плаќање со кредитни/дебитни картички преку веб порталот на МАКО СИГРЕ.

Повеќе ...